Νέο δίκτυο φυσικού αερίου 1.130 χλμ. σε 18 πόλεις

  • Αναρτήθηκε από petros valas
  • στις 11:37 μ.μ. -
  • 0 σχόλια

Νέο δίκτυο φυσικού αερίου 1.130 χλμ. σε 18 πόλεις

Θα δοθεί δυνατότητα για 30.800 νέες συνδέσεις εντός της επόμενης πενταετίας.-Σε 18 πόλεις της Στερεάς Ελλάδας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα φθάσει το φυσικό αέριο, εντός την επόμενης πενταετίας. Συνολικά θα δοθεί η δυνατότητα για 30.800 νέες συνδέσεις, με δωρεάν τέλη. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του ΔΣ της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ), κ. Σταύρος Ραπτόπουλος.

-Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, η πρώτη φάση των έργων περιλαμβάνει την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου κατά 1.130 χλμ. με στόχο να εξυπηρετηθούν σε πρώτη φάση 18 πόλεις (Καρπενήσι, Άμφισσα, Θήβα, Λιβαδειά, Λαμία, Χαλκίδα, Βέροια, Αλεξάνδρεια, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Σέρρες, Κιλκίς, Ορεστιάδα, Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Ξάνθη) και σε επόμενη φάση η Καστοριά, το Άργος Ορεστικό και τα Γρεβενά.
Τετ α τετ Δένδια – Χριστοδουλίδη για Διακρατική συμφωνία και EastMed


-Η ΔΕΔΑ έχει εξασφαλίσει άδειες διανομής σε επτά Περιφέρειες και ακολουθούν οι πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Ελλάδας (έχει υπογραφεί η απόφαση ένταξης στα επιχειρησιακά προγράμματα των Περιφερειών). Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η μελέτη κόστους-οφέλους για τις Περιφέρειες Ηπείρου και Πελοποννήσου.


-Για τις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο προϋπολογισμός των έργων φθάνει τα 172 εκατ. ευρώ. Οι σχετικοί διαγωνισμοί αναμένεται άμεσα να προκηρυχθούν, με στόχο το καλοκαίρι να έχουν αναδειχθεί οι ανάδοχοι των έργων. Η δεύτερη φάση αφορά στην επέκταση του δικτύου κατά 850 χλμ. σε άλλες τέσσερις Περιφέρειες. Το έργο, με προϋπολογισμό 109 εκατ. ευρώ, θα αφορά σε 15.000 συνδέσεις. Ήδη η ΔΕΔΑ υλοποιεί δύο πιλοτικά έργα για 1.200 συνδέσεις σε Κομοτηνή, Ξάνθη, Λαμία, Χαλκίδα, Κατερίνη, Σέρρες, Θήβα, Κιλκίς και Δράμα.

-Το επιχειρησιακό πλάνο της ΔΕΔΑ περιλαμβάνει, εντός της επόμενης 20ετίας, σημαντική διείσδυση του φυσικού αερίου ώστε να καλύπτει το 60% των νοικοκυριών στην Περιφέρεια της χώρας (εκτός Αττικής, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας).

Πηγή ..https://www.tovima.gr/2019/01/23/society/neo-diktyo-fysikou-aeriou-1-130-xlm-se-18-poleis/
 

0 σχόλια :